Росія поставляє зброю бойовикам на Донбасі - офіційна заява Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія поставляє зброю бойовикам на Донбасі - офіційна заява Євросоюзу

Кримінал
8851
Президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей звинувачує Росію в постачанні озброєння сепаратистам у Східній Україні.
Про це йдеться в його заяві. Зокрема ван Ромпей висловив своє щире співчуття українському народу і уряду після загибелі 49 осіб, які були на борту збитого військово-транспортного літака Іл-76 Збройних сил України.
Президент Ради ЄС наголосив, що тоді як легітимна сила завжди повинна використовуватися стримано, “немає ніяких сумнівів, що український уряд має зобов’язання і відповідальність для відновлення порядку в межах своїх кордонів”.
“Також немає ніяких сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують громадян України, користуються зовнішньою підтримкою, включно з постачанням озброєнь і підкріплення у складі іноземних бойовиків. Росія, як сусідня держава, несе всю відповідальність за негайне припинення зовнішньої підтримки бойовиків і їх пересувань через її кордон”, – наголошує ван Ромпей.
Він зазначив, що будь-яка інша поведінка і двозначність щодо того, що відбувається в Україні, є несумісною з міжнародними зобов’язаннями Росії перед Організацією безпеки і співробітництва в Європі та Організацією Об’єднаних Націй.
Нагадаємо, сьогодні в Україні день жалоби за загиблими в суботу військовослужбовцями – учасниками антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас