Податківці заарештували 190 млн гривень на рахунках компанії Курченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці заарештували 190 млн гривень на рахунках компанії Курченка

Казна та Політика
1525
Податкова міліція, яка діє в складі Державної фіскальної служби, зупинила фінансові операції компанії НафторесурсРегіонТрейд, на рахунках якої було 190 млн грн. Про це розповів перший заступник глави фіскальної служби, який курирує податкову міліцію, Володимир Хоменко.
За його словами, діяльність НафторесурсРегіонТрейду пов’язана зі структурами бізнесмена-втікача Сергія Курченка.
“Це гроші (190 млн грн – ред.), які були конвертовані з газового ринку”, – сказав Хоменко.
Нагадаємо, Курченко оголошений у міжнародний розшук. Правоохоронними органами вживаються заходи для його затримання. Місце його перебування невідоме.
Згідно з даними СБУ, група ВЕТЕК та інші структури Сергія Курченка завдали державі збитків на суму близько 4 млрд. грн. СБУ викрила факти безпосередньої причетності Курченка до реалізації злочинних механізмів з придбання на користь ФПГ ВЕТЕК медіа-ресурсу UMH group (Українського медіа холдингу), футбольного клубу Металіст, Одеського нафтопереробного заводу і мережі АЗС SparschweinGmbH & Co в Німеччині (170 об’єктів).
У процесі розслідування кримінальних проваджень з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків слідчими накладено арешт на особисті рахунки Курченка, його рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,5 млрд. грн. Зокрема, 16 об’єктів нерухомості, з них 3 – за кордоном, 7 повітряних суден, 38 автомобілів, серед яких VIP-класу: 15 Mercedes-Benz, 2 BMW, 2 Porsche, 1 Bentley Continental, 3 Lexus, 2 Toyota Camry, 1 Aston Martin. Крім того, для захисту майнових інтересів держави здійснюється арешт майна теплоелектроцентралі, що входить до цілісного майнового комплексу Одеського нафтопереробного заводу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас