Клименко вкрав $11 млрд через підставні фірми, сидячи за прозорим столом - Associated Press — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко вкрав $11 млрд через підставні фірми, сидячи за прозорим столом - Associated Press

Казна та Політика
2192
Олександр Клименко і його “дружки”, сидячи у броньованій кімнаті за прозорим столом, украли з київської скарбниці 130 млрд гривень – 11 млрд доларів.
Про це Associated Press повідомили у Міністерстві доходів і зборів, пише Инопресса.
“Як повідомив нам голова Податкової служби України, розкрадання в розмірі мільярдів доларів планувалися за прозорим пластмасовим столом в броньованому приміщенні з звукоізолюючої стали”, – йдеться на сторінках видання.
Стіл і шість таких же прозорих стільців стоять у таємній кімнаті на останньому поверсі Міністерства доходів і зборів у Києві. Як стверджують співробітники міністерства, це був епіцентр масштабної афери.
“Ця кімната була необхідна тільки з міркувань конфіденційності при плануванні операційної діяльності з боротьби з ухиленнями від сплати податків і випадками шахрайства великих платників податків, – повідомив Клименко в електронному листі Associated Press. – Я вважаю подібні заходи безпеки обгрунтованими”.
Чиновники стверджують, що фірма “Містраль”, можливо, взагалі ніколи не існувала і була однією з 100-120 підставних компаній, заснованих для переказу грошей від законних компаній корумпованим чиновникам.
“За словами чиновників та інсайдерів, це працювало так: компанія робила вигляд, що купує товари чи послуги у підставної фірми, але замість проведення угоди фірма-фантом таємно повертала їй гроші готівкою, знижуючи податкові зобов’язання компанії в обмін на частину суми”, – йдеться в статті.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас