Чорновол скоротила кількість членів спецкомісії з перевірки суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновол скоротила кількість членів спецкомісії з перевірки суддів

Казна та Політика
553
Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол 11 червня 2014 р. внесла зміни до складу тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції.
Таке рішення було ухвалене у зв’язку з поданням заяви заступником голови громадської комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні, юристом Станіславом Батриним про вихід зі складу ТСК.
Таким чином, зараз від Чорновол у складі комісії залишилося чотири людини замість п’яти, призначених 3 червня – Петро Варішко, Маркіян Галабала, Марина Соловйова та Катерина Смирнова.
Раніше постановою пленуму Верховного суду України від 25 квітня 2014 р. до складу комісії були призначені ще п’ять членів – Юрій Кармазін, Микола Лавренюк, Володимир Мойсик, Станістав Щітка (всі – судді Верховного суду України у відставці) та Ярослава Мачужак (суддя Конституційного суду України у відставці).
Всього у складі тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції має бути 15 членів. Таким чином, зараз призначено 9 членів комісії.
Нагадаємо, 10 квітня 2014 р. виконуючий обов’язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1188-VII “Про відновлення довіри до судової системи влади в Україні”, який, зокрема, передбачає створення зазначеної спецкомісії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас