Газовий хід Києва: Україна пропонує Росії платити борги за газ по $326 за 1 тис. куб м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газовий хід Києва: Україна пропонує Росії платити борги за газ по $326 за 1 тис. куб м

Енергетика
2458
Україна пропонує сформувати компромісну проміжну ціну на газ у розмірі $326 за 1 тис. куб. м і продовжити переговори до остаточного вирішення всіх питань, повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв на прес-конференції в Києві в п’ятницю.
За його словами, така ціна є проміжною між пропонованим “Газпромом” рівнем ціни $385 і українським варіантом $268,5.
“Ця ціна може бути використана як проміжна, тобто її можна узгодити на півтора року, протягом яких Україна буде за нею розраховуватися”, – сказав він.
Коболєв також уточнив, що за такого рівня проміжної ціни Україна готова як розрахуватися за раніше отриманий російський газ, так і оплачувати поточні постачання.
“Через півтора року ми або домовимося про те, який повинен бути справедливий рівень ціни, або ми вирішимо це питання в арбітражі. Потім, якщо ціна буде нижча (проміжної $326 – ред.), то “Газпром” поверне нам гроші, якщо вища – то ми доплатимо”, – сказав голова “Нафтогазу”.
Україна готова виплатити Російській Федерації $1,9 млрд за спожитий газ при досягненні домовленості за тимчасовою ціною $326 за 1 тис. куб м
“Так, ми готові виплатити $1,9 млрд при досягненні домовленості”, – сказав він.
Коболєв вкотре підкреслив, що українська сторона готова домовлятися і знаходити компроміс, але назвав неприйнятною позицію “Газпрому” про встановлення $100 знижки, яка може бути скасована урядом російської федерації в будь-який момент.
Голова “Нафтогазу” також звернув увагу, що Україна для досягнення компромісу та результативності переговорів на прохання Єврокомісії погодилася “винести за дужки” питання, що стосуються активів “Нафтогазу” у Криму.
Він нагадав, що на балансі “Чорноморнафтогазу” перебуває 2 млрд куб м газу, крім того, щорічний видобуток цієї компанії становить близько 2 млрд куб м газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас