Рокіровка топів: екс-голова Carlsberg Ukraine очолить Київстар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рокіровка топів: екс-голова Carlsberg Ukraine очолить Київстар

Фондовий ринок
1044
Петро Чернишов, який тривалий час очолював український бізнес Carlsberg, з 25 червня призначений головним виконавчим директором найбільшого українського оператора мобільного зв’язку “Київстар”, повідомляє материнська компанія VimpelCom в п’ятницю.
На цій посаді він змінить Ігоря Литовченка, одного із засновників “Київстару”, який вирішив залишити компанію через 20 років керівництва нею.
“Дякую Ігорю Литовченку, адже він заснував “Київстар” і привів компанію на позицію лідера українського ринку. Він вніс значний внесок не лише у “Київстар”, але і у VimpelCom, і в розвиток української та світової телеком-галузі. Я особисто, колеги з України та VimpelCom, бажаємо Ігорю успіхів у його майбутніх починаннях. Водночас я радий, що Петро Чернишов приєднується до команди. Він є фахівцем високого класу і досвідченим менеджером, який має авторитет в Україні. На своїй посаді він поведе компанію до зміцнення лідерства на ринку, пропонуючи клієнтам найкращий рівень сервісу”, – цитує прес-служба оператора голову холдингу VimpelCom Джо Лундера.
П.Чернишов у 1990 році закінчив механіко-математичний факультет Уральського державного університету в Єкатеринбурзі, у 2000-му – магістратуру фінансового менеджменту Академії народного господарства в Москві. Починаючи з 1999-го, обіймав декілька посад в компаніях групи ВВН, працюючи в різний час у трьох країнах – у Швеції, Україні і РФ. Обіймав посаду гендиректора Carlsberg Україна з 2006 року до лютого 2014 року.
І.Литовченко – засновник і керівник “Київстару” з 1994 року. Закінчив історичний факультет Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Українську державну академію зв’язку ім. Попова за спеціальністю “економіка”.
АТ “Київстар” спільно з ТОВ “Голден Телеком” входять до української бізнес-одиниці VimpelCom Ltd.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас