Мінінфраструктури розглядає перевезення річковим транспортом - як альтернативу авто і залізничних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розглядає перевезення річковим транспортом - як альтернативу авто і залізничних

Казна та Політика
214
Міністерство інфраструктури України розглядає вантажні перевезення сільськогосподарської продукції річковим транспортом як альтернативу автомобільним і залізничним для збереження автомобільних доріг і збільшення конкурентоспроможності української продукції на зовнішніх ринках.
Як наголошується в прес-релізі міністерства в четвер, найбільш важливим сегментом цієї роботи є відновлення судноплавства Дніпром як однієї з можливих транспортних артерій.
“Для нас важливо щоб продукція українського сільського господарства була конкурентною на зовнішніх ринках. Тому слід боротися за кожну складову собівартості, а річкове транспортування коштує значно дешевше, ніж перевезення залізницею і автотранспортом”, – цитується в повідомленні перший заступник міністра інфраструктури Олександр Малін.
На його думку, в Україні є суднобудівні компанії, які можуть підготувати флот для річкових перевезень (наприклад, у Миколаєві). Крім того, в рамках державно-приватного партнерства в гирлі річки можуть бути споруджені нові термінали для одночасного зберігання до 3 млн тонн зерна, що дозволить повністю організувати експорт зернових.
В цілому міністерство розробило комплекс заходів для розвантаження автошляхів та збереження їхнього експлуатаційного стану. Серед них врегулювання тарифної політики між портами і залізницею, що дасть змогу запропонувати вантажовідправникам більш комфортні умови переміщення їхньої продукції. Крім того, планується змінити механізм контролю руху перевантаженого автотранспорту і підвищити штрафні санкції за порушення габаритно-вагових характеристик.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас