МВФ зробить акцент на короткострокових кредитних програмах для України - з "чіткими цілями" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ зробить акцент на короткострокових кредитних програмах для України - з "чіткими цілями"

Кредит&Депозит
435
Міжнародний валютний фонд вважає найбільш прийнятними щодо України короткострокові програми кредитування з визначенням чітких цілей та економічних орієнтирів. Про це йдеться в спеціальному звіті фонду, опублікованому на сайті організації.
“Короткі програми кредитування економіки України є найбільш прийнятними, – йдеться у звіті. – Тривалі програми можуть бути використані в разі постановки цілей на середньострокову перспективу, що може виявитися занадто амбітним для країн з таким послужним списком, як в України”.
Як наголошується в звіті, короткострокові програми концентруються на найбільш важливих цілях і надають необхідний обсяг коштів в стислі терміни, що фактично знімає необхідність перегляду програм або їх перезавантаження.
Крім того, на думку економістів фонду, визначення першорядних завдань програм кредитування є найбільш потужним інструментом досягнення прогресу.
“Приклад України показує, що використання механізму першорядних економічних завдань ефективніший за механізм визначення умов отримання кредитів, особливо для країн, уряди яких не завжди можуть втілити в життя політичні заяви”, – йдеться у звіті.
Як повідомлялося, наприкінці квітня Рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування економіки України в обсязі 17 млрд дол, що передбачає проведення в обмін на кредити широкого спектру реформ, включаючи реформи в банківському секторі, енергетиці та системі державних фінансів. Україна отримала перший транш коштів понад $3 млрд на початку травня.
На початку червня в Україну прибула консультаційна місія МВФ, учасники якої вже провели декілька зустрічей в уряді та низці відомств, включаючи Державну фіскальну службу, що об’єднує податкову і митну служби. Як очікується, такі місії будуть працювати в нашій країні кожні два місяці. Їхнім завданням стане оцінка прогресу роботи уряду на шляху реформ, а також надання консультаційної допомоги.
По завершенні роботи нинішньої – технічної та консультаційної місії, в кінці червня – на початку липня до України прибуде оціночна місія, завданням якої стане формування доповіді про економічне становище України. Оціночна місія до кінця липня представить оцінну доповідь на засіданні Ради директорів МВФ, і вже за результатами засідання Україна отримає або не отримає другий кредитний транш. Йдеться про близько 1,4 млрд дол. Час можливого надання грошей – кінець липня – початок серпня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас