Кличко розповів - як він буде вирішувати транспортні проблеми Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів - як він буде вирішувати транспортні проблеми Києва

Казна та Політика
2182
Вирішення транспортних питань Києва має вестися в декількох ключових напрямках, заявив лідер партії “УДАР”, київський міський голова Віталій Кличко в ефірі ТРК “Київ”, повідомляє прес-служба партії.
Кличко зазначив, що досі відкритим залишається питання завершення будівництва Подільського мостового переходу, “який за достатніх обсягів фінансування – 4,5 млрд грн. – можна здати в експлуатацію через півтора-два роки. Запуск мосту дозволить вирішити проблему транспортного сполучення Троєщини з центром міста”.
“Я провів багато зустрічей на Троєщині, обговорюючи питання будівництва лінії метро. На запуск Подільського мосту потрібно 4,5 млрд грн. Для запуску метро – ще 18 млрд грн. Є пропозиція запустити через цей міст швидкісний трамвай, вартість якого буде набагато нижча, і дасть змогу мешканцям Троєщини без перешкод дістатися до центру міста “, – зазначив Кличко.
Новоспечений мер також додав, що Києву потрібно відходити від використання маршруток, надаючи перевагу автобусам і тролейбусам, які зможуть перевозити більшу кількість пасажирів.
Кличко висловив упевненість, що будівництво паркінгів дозволить збільшити пропускну здатність міських доріг. “На сьогодні велика проблема з паркуванням у столиці. Іноді власники, залишаючи автомобілі, фактично блокують дві смуги на деяких вулицях. Тому Києву потрібні нові сучасні паркінги – як у центрі, так і в спальних районах, – щоб автомобілі не стояли просто на вулицях і не заважали іншим учасникам дорожнього руху”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас