Пасажиропотік на світових авіалініях за 15 років подвоїться - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажиропотік на світових авіалініях за 15 років подвоїться - прогноз

Світ
100
Пасажиропотік на авіаційному транспорті в світі протягом 15 років зросте вдвічі, прогнозує головний виконавчий директор концерну Airbus Джон Ліхі.
“Кожні 15 років пасажиропотік подвоюється. 15 років тому цей ринок був в два рази менший, ніж зараз. Через 15 років він буде в два рази більший, ніж зараз. Відповідно, існує попит на нову техніку”, – сказав він на конференції Airbus innovation days в Тулузі.
За словами Дж. Ліхі, на сьогодні високе зростання обсягів пасажиропотоку демонструють Китай, Індія, країни Близького Сходу, Латинської Америки і Африки.
Він додав, що основна частина пасажиропотоку концентрується у великих містах, а через 20 років майже 99% далекоомагістрального міжнародного потоку зосередиться в 90 містах. У зв’язку з цим існує постійний попит на великі літаки. Середній розмір повітряного судна з кожним роком збільшується.
Крім того, як повідомив Дж.Ліхі, китайські авіавиробники через 25 років можуть скласти повноцінну конкуренцію лідерам світового авіабудування – Boeing і Airbus.
“Протягом 20-25 років Китай стане одним з основних гравців на ринку комерційних літаків”, – сказав він.
За його словами, коли Airbus почав виводити на ринок свої літаки, йому знадобилося 25 років для створення продуктової лінійки, підвищення її якості, надійності, налагодження системи підтримки, розвитку міжнародної мережі.
“За перші 25 років ми продали всього лише 2 тис. літаків – це 14% нашого загального обсягу продажів, і цей шлях належить пройти будь-якому новому виробнику на ринку”, – зазначив Д.Ліхі.
При цьому він додав, що навіть хорошому літаку буде складно конкурувати з запущеним в масове виробництво сімейством літаків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас