Даішники будуть фіксувати на відео водіїв-хабарників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даішники будуть фіксувати на відео водіїв-хабарників

Казна та Політика
2723
Інспектори відтепер повинні фіксувати на фото і відео спроби водіїв давати їм хабарі. Так розпорядився Анатолій Сіренко, новий глава Департаменту ДАІ.
Про це повідомляє прес-служба столичної Державтоінспекції.
“Викорінюючи корупцію в своїх лавах, ми постійно стикаємося з ситуацією, коли самі учасники дорожнього руху намагаються “відкупитися” від прискіпливого інспектора, пропонуючи йому грошову винагороду”, – скаржиться Сіренко. Саме тому він доручив проводити фото -, відеозйомку за фактами спроби дачі хабара.
Сіренко також нагадав, що за спробу дати хабар представнику ДАІ передбачений штраф від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 12 750 грн) або обмеження/позбавлення волі на строк до чотирьох років з конфіскацією майна.
“Відтепер, пропонуючи гроші інспектору, щоб уникнути відповідальності за вчинене правопорушення, водій має всі шанси потрапити в об’єктив фотоапарата або відеокамери, які зафіксують момент передачі грошей інспектору ДАІ. За що, відповідно, водієві авто доведеться відповідати згідно чинного законодавства”, – наголосив Сіренко.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас