Банк "Меркурій" має бути ліквідований - пропозиція Фонду гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Меркурій" має бути ліквідований - пропозиція Фонду гарантування вкладів

Кредит&Депозит
787
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонує ліквідувати публічне акціонерне товариство банк Меркурій (Харків). Про це йдеться в повідомленні фонду від 11 червня 2014 року.
Відповідне рішення прийнято через відсутність інвестора для виведення банку Меркурій з ринку. “Найменш витратним для фонду способом виведення АТ банк Меркурій з ринку є його ліквідація з відшкодуванням фондом коштів за вкладами фізичних осіб”, – сказано в повідомленні.
Водночас в установі підкреслюють, що з 10 червня 2014 року припинені виплати вкладникам банку Меркурій через відділення Фідобанку у зв’язку з необхідністю завершення фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку Меркурій.
У свою чергу Національний банк України повинен протягом п’яти днів з дня отримання пропозиції фонду прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку Меркурій. Виплату коштів вкладникам банку Меркурій поновляться через сім днів після оприлюднення рішення про ліквідацію та здійснюватимуться вкладникам незалежно від терміну закінчення дії договору.
Нагадаємо, 14 березня 2014 року в банк Меркурій строком на три місяці, до 13 червня, було введено тимчасову адміністрацію.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас