Бойовики на Сході обікрали "Укргазвидобування" на 86 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойовики на Сході обікрали "Укргазвидобування" на 86 млн гривень

Кримінал
1272
Бойовики в Донецькій і Луганській області викрали майно і завдали інших збитків ПАТ “Укргазвидобування” на суму більше 86 млн грн, повідомили в прес-службі компанії.
“На сьогодні компанії завдано збитку, який, за попередніми даними, оцінюється у більш ніж 86 млн грн. Мова, в тому числі, йде про захоплення обладнання на п’яти бурових установках Шебелинського відділення “Укрбургазу”, які розташовані в Донецькій і Луганській областях”, – зазначили в прес-службі.
У компанії відзначають наявність загрози зупинки бурового управління “Укрбургаз” і захоплення промислів бойовиками і як наслідок – повної зупинки видобутку вуглеводнів на сході України. Це ставить під загрозу не тільки виконання фінансового плану компанії з розвідки, буріння та видобутку, але й роботу промислів в цілому.
Відповідно до внутрішньої документації “Укргазвидобування”, бойовики відібрали у компанії 15 вагон-будинків, техніку, трубну продукцію та інше майно бурового управління “Укрбургаз”. Зокрема, на майданчику свердловини “№ 1 Нижньо-Мінченоська” в Станично-Луганському районі Луганської області бойовики викрали автобус “ПАЗ”, бортовий автомобіль “Урал”, 15 спальних вагон-будинків (обладнані ліжками, кондиціонерами і обігрівачами, холодильниками і телевізорами), 179,1 тонн трубної продукції, 0,5 тонни дизпалива.
На буровій № 1 Ольшичній площі в тому ж районі зловмисники викрали вісім акумуляторів 6СТ140 і 6СТ190, шість стартерів, деталі електростанцій, шість кондиціонерів Toshiba, зварювальний апарат, електричну сталь, багато іншого інструменту, трубної арматури, морозильник, комп’ютер, вогнегасники, посуд і продовольство.
З території бази буровиків в Олександрівську Артемівського району Донецької області бойовики вивезли тяги насосного блоку, кронштейн для пересування бурової вишки, частину паркану, ємності.
У свою чергу, з майданчика свердловини “№ 21 Дробишівська” в Краснолиманському районі Донецької області бойовики вивезли 1,778 тонни дизпалива.
На всі зазначені об’єкти здійснювалися збройні нальоти групами 4-15 осіб.
Через існуючу небезпеку для життя працівників “Укргазвидобування” охорона об’єктів знята, майно продовжує розкрадатися.
Як повідомлялося, “Укргазвидобування”, 100% акцій якого належить НАК “Нафтогаз України”, є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас