Податківців привчають до корупції ще від самих стін Податкової академії - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківців привчають до корупції ще від самих стін Податкової академії - експерт

Казна та Політика
1833
Проблема кадрів для податкової починається ще від самого вступу до Податкової академії, вважає голова Комісії з проведення перевірки дотримання вимог Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” Валерій Чорний.
“Як буде працювати людина, яка від самого початку за вступ до академії платить хабар? Всі ми пам’ятаємо історію із колишній ректором Податкової академії в Ірпіні. Так от, ця людина буде намагатися відбити ті гроші, які вона заплатила, чи батьки. І більше того, ще потім примножити їх”, – відмітив Чорний. Поганим прикладом для нових кадрів служать і ті працівники, які при мінімальному окладі їздять на роботу на дорогих авто, які однозначно не могли бути куплені чесним шляхом.
“У регіонах керівники податкової можуть самі їхати на “Лексусі”, а позаду іще один такий же – з охороною. Тобто, там статки такі, що їх не те, щоб тратити, їх охороняти ще й треба!”, – додав Чорний. Тому руйнувати обкатану роками систему без достойної мотивації буде дуже важко.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України постановив реорганізувати Міністерство доходів і зборів у Державну фіскальну службу, яка об’єднає податкову, митницю і фінансову міліцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас