Знаменитий мільярдер Баффетт подвоїть свої інвестиції в "чисту енергетику" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знаменитий мільярдер Баффетт подвоїть свої інвестиції в "чисту енергетику"

Фондовий ринок
580
Знаменитий інвестор Уоррен Баффетт, голова фонду Berkshire Hathaway, готується подвоїти свої інвестиції в сектор поновлюваних джерел енергії.
Виступаючи на щорічній конференції електротехнічного інституту імені Едісона в Лас-Вегасі, Баффетт розповів про те, як він втратив лік інвестиціям, які були вкладені в цей сектор енергетики. Більше того, він зазначив, що його інвестиційна компанія Berkshire Hathaway готова інвестувати ще $15 млрд.
Раніше Баффетт інвестував у вітряні ферми в Айові і сонячні ферми в Каліфорнії і Арізоні.
Компанія MidAmerican Energy, яка перебуває під контролем Berkshire Hathaway, торік придбала дві розміщені поруч сонячні електростанції, які можуть виявитися одним з найбільших проектів у сонячній енергетиці. Минулого місяця MidAmerican Energy заявила, що буде забезпечувати потреби Google Inc. в Айові за рахунок електрики, що генерується на вітряних станціях.
Баффетт вибрав більш ніж вдалий час для інвестицій в сектор відновлюваної енергетики, враховуючи прагнення Обами реалізувати свою “екологічну програму”, спрямовану на скорочення викидів парникових газів в країні на 30% до 2030 р.
Даний документ набере чинності лише через рік, що дає можливість американським законодавцям підготувати різні шляхи задоволення вимог програми. Це може бути збільшення обсягів використання відновлюваної енергії або спільні проекти з іншими країнами щодо створення нових енергоефективних програм.
Частка зниження викидів для кожного штату буде своя, в середньому по країні вона складе 25% до 2020 р. і 30% до 2030 р. EPA вимагає, щоб вже до червня 2016 р. були представлені плани, в рамках яких буде продемонстровано, як кожен штат збирається добиватися зниження викидів парникових газів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас