Більшу частину гуманітарної допомоги, надісланої до Криму з 20 регіонів РФ, розікрали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшу частину гуманітарної допомоги, надісланої до Криму з 20 регіонів РФ, розікрали

Кримінал
1951
Більша частина гуманітарної допомоги, що надійшла до Криму з багатьох регіонів РФ минулої весни, виявилася розкраденою, оголосив в.о. глави республіки Сергій Аксьонов на засіданні регіонального Радміну 10 червня. Він пообіцяв, що винні у привласненні гуманітарної допомоги позбудуться своїх посад і понесуть кримінальну відповідальність, передає “Інтерфакс”. Жодних імен Аксьонов при цьому не назвав.
Днем раніше віце-прем’єр Криму Лариса Опанасюк повідомила, що регіональне управління МВС відкрило вісім кримінальних справ за фактами привласнення гуманітарної допомоги, яку на півострів направили 20 регіонів РФ в період з 16 березня до 30 квітня. Велику частину становили ліки, продукти, паливо і техніка, уточнила вона.
В основному злочини скоювалися в медичних установах і підрозділах товариства Червоного Хреста, зазначила Опанасюк. За її словами, представники керівництва медустанов у Білогірському, Чорноморському, Радянскому, Ленінському, Джанкойському районах Криму привласнювали ліки, продукти, мобільні дизельні електростанції та медичне обладнання, в тому числі прилади для вимірювання рівня глюкози в крові хворих на діабет.
Є й інші факти привласнення гуманітарної допомоги, за ними проводяться перевірки, додала віце-прем’єр Криму. Також вона повідомила про менш значні порушення, наприклад під час розподілу гуманітарної допомоги, що призводило до безсистемності і в деяких випадках до псування продуктів.
Кримська влада звернулася до Росії з проханням про надання гуманітарної допомоги в кінці лютого на тлі зміни влади в Києві. Президент РФ Володимир Путін доручив уряду опрацювати це питання. Одразу після цього представники декількох регіонів Росії, зокрема Чеченської республіки і Тульської області, заявили про готовність допомогти Криму.
5 березня Рада Федерації офіційно закликала регіони підтримати Крим та направити на півострів гуманітарну допомогу. Пункти її збору відкрилися згодом у багатьох регіонах країни. Деякі з них також надали Криму фінансову допомогу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас