Українцям можуть збільшити до півроку термін перебування в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям можуть збільшити до півроку термін перебування в РФ

Казна та Політика
1471
У Держдумі просять уряд РФ продовжити термін перебування біженцям з України та скасувати адміністративну відповідальність за порушення чинної норми в 90 днів.
Про це заявив перший заступник керівника фракції «Єдина Росія», голова комісії партії з роботи зі співвітчизниками Отарі Аршба.
«З точки зору закону, що ми можемо їм запропонувати? 90-денне перебування в країні», – констатував політик.
За його словами, до комісії надійшла величезна кількість звернень від людей, що опинилися заручниками такої ситуації, формально стали порушниками законів і підлягають депортації назад. «Куди, назад? У Маріуполь, Краматорськ? Це неприпустимо, і треба терміново врегулювати цю проблему», – переконаний єдинорос.
«Ми разом з колегами (Володимиром) Плігіним, (Андрієм) Ісаєвим, підготували пропозиції і звертаємося до уряду – терміново прийняти постанову, в якій передбачити питання продовження до 180 днів перебування, питання незастосування адміністративних та інших санкцій до порушників, і питання рекомендації громадянам України скористатися можливостями отримання статусу», – повідомив Аршба. «І, якщо ситуація погіршиться, доведеться повертатися до прийняття спеціального закону щодо цих проблем», – попередив він.
Крім того, в партійній комісії прийнято рішення «зібрати в організований фонд кошти для гуманітарних потреб». «Це сьогодні потрібно для українських братів і дітей», – зазначив перший заступник голови думських єдиноросів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас