Кабмін: сьогодні вперше в історії України відбувся прозорий аукціон з продажу держмайна - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: сьогодні вперше в історії України відбувся прозорий аукціон з продажу держмайна - міністр

Казна та Політика
1713
Сьогодні вперше в історії України відбувся відкритий, прозорий, чесний аукціон з продажу уживаного майна, яке було в управлінні Кабінету Міністрів. Про це сказав сьогодні, 6 червня, Міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак на брифінгу в Будинку Уряду.
Чиновник повідомив, що в торгах взяли участь 43 особи. На аукціоні було продано 8 автомобілів із 73, які виставлялися на аукціон. Всього на аукціоні отримано 1 647 607,54 грн з урахуванням ПДВ.
Остап Семерак зазначив, що кошти, отримані від продажу урядових автомобілів, будуть направлені до Держбюджету України.
“Кошти, отримані від продажу цих автомобілів, не повертаються на рахунок автопідприємства і не йдуть на рахунок фінансування Секретаріату Кабінету Міністрів – вони переходять до Державного бюджету”, – уточнив Міністр, додавши, що Державний бюджет отримує вигоду не тільки від продажу автомобілів, а також від економії коштів, які були заплановані на обслуговування і використання цих автомобілів. За словами Міністра, цього року зекономлено близько 20 млн грн.
За його словами, проведення аукціону з продажу машин “характеризується відкритістю, прозорістю і максимальним сприятливим механізмом для наповнення бюджету України”.
Остап Семерак також зазначив, що автомобілі, які виставляються на продаж, в досить хорошому стані, незважаючи на те, що в характеристиках вказані великі цифри пробігу. Як зазначив Міністр, водії штучно накручували лічильники автомобілів.
Чиновник повідомив, що наступний аукціон, як і перший, буде організовано протягом двох тижнів за максимально спрощеною процедурою. “Наш пріоритет – мінімізувати витрати людини на купівлю цього майна”, – зазначив він.
Остап Семерак нагадав, що одним з перших рішень Уряду, який очолює Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, було рішення про скорочення на 50% автопарку, що обслуговував Секретаріат Кабінету Міністрів. «Ми організували цю процедуру в максимально стислі терміни. І так сталося, що перший відкритий аукціон відбувся в День журналіста”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас