Провідний інвестфонд США скупив російські акції, що подешевшали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідний інвестфонд США скупив російські акції, що подешевшали

Фондовий ринок
747
Одна з найбільших інвестиційних компаній світу Pacific Investment Management Co (Pimco) скористалася різким здешевленням акцій російських компаній, щоб розпочати їхню купівлю. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані компанії.
За словами менеджера підрозділу по роботі з ринками, Pimco Маші Гордон, компанія використовувала волатильність на ринку, щоб відкрити позиції у високоякісних, але недооцінених акціях. Pimco не повідомляє, які саме акції компанія скуповувала цієї весни, так само як і обсяги купівлі. Водночас говориться, що американські інвестори як і раніше тримають вкладення в «Алросу», «Башнефть» і бурову компанію «Євразія».
Pimco вийшла на ринок у березні, коли співвідношення ціни російських акцій до прибутку (P/E ratio) впало до мінімальних значень за кілька років – 4,56 до 1. До травня це відношення значно покращилося – до 5,3 до 1. Тим не менш воно набагато нижче, ніж у середньому за ринками, що розвиваються, де становить 10,8 до 1.
Тримісячна волатильність індексу ММВБ сягнула до кінця травня 29,7 відсотка, що в три рази більше, ніж аналогічний показник зведеного для всіх ринків, що розвиваються, індексу MSCI Emerging Markets.
Pimco управляє найбільшим пайовим інвестиційним фондом у світі. На кінець 2013 року загальний обсяг активів під управлінням компанії і її «дочок» становив 1,91 трильйона доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас