Приріст депозитів населення за останні 10 днів становить 0,4% - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приріст депозитів населення за останні 10 днів становить 0,4% - Яценюк

Кредит&Депозит
606
Приріст депозитів населення за останні 10 днів становить 0,4% після того, як від початку року їхній обсяг впав майже на 20%, або близько 70 млрд грн, повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Це невеликий приріст, але це надія на те, що банківська система почне знову працювати”, – зазначив глава уряду, виступаючи на засіданні Верховної Ради в Києві в п’ятницю за результатами 100 перших днів роботи.
За його словами, відтік депозитів був пов’язаний зі страхами вкладників, викликаними політичною нестабільністю і російською агресією.
А.Яценюк пояснив, що Україні вдалося уникнути дефолту і утримати гривню завдяки отриманим коштам від міжнародних фінансових партнерів, проте існує гостра проблема відновлення кредитування економіки.
“Чим більше Нацбанк надає рефінансування, тим більший тиск на ринок, тим більше може вискочити курс. Чим менше надає рефінансування, тим менше кредитних ресурсів в економіці і її зростання. У банківської системи не вистачає кредитних ресурсів”, – констатував прем’єр.
За даними НБУ, обсяг депозитів фізичних осіб у національній валюті в січні-квітні зменшився на 12,8%, у тому числі у квітні – на 0,1%, до 221,1 млрд грн. Валютні депозити населення впали за чотири місяці на 17,7%, у тому числі у квітні – на 4,8%, до $18,9 млрд.
Офіційні дані за травень поки що відсутні. Курс гривні від початку року впав з 8,2 грн/$1 до 11,8 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас