У Києві лише 3 тисячі авто таксі здійснюють перевезення законно - Уктрансінспекція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві лише 3 тисячі авто таксі здійснюють перевезення законно - Уктрансінспекція

Казна та Політика
328
Управління Укртрансінспекції в Києві посилює держконтроль за порушниками законодавства у сфері таксомоторних перевезень. Вже протягом двох тижнів співробітники столичного територіального органу Укртрансінспекції спільно з Державтоінспекцією проводять рейдові перевірки в районі Центрального залізничного вокзалу, повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.
За даними експертів, на сьогодні в державі близько 95% таксистів здійснюють перевезення пасажирів без дозвільних документів.
“Ситуація, яка склалася у сфері перевезень пасажирів на таксі вкрай важка. У Києві працює близько 20 тис. транспортних засобів, що працюють в режимі таксі, з них, на жаль, лише близько 3 тис. здійснюють перевезення в рамках законодавства. За два тижні відпрацювання складено більше 130 актів порушень вимог Закону України “Про автомобільний транспорт” і більш ніж 60 протоколів про адміністративні порушення”, – розповів начальник територіального органу Укртрансінспекції у м. Києві Олександр Гринюк.
Він зазначив, що і самі пасажири можуть приєднатися до контролю якості та законності послуг, якими користуються. Тобто пасажир має право запитати у водія про наявність ліцензійної картки, проходження технічного та медичного огляду, тощо. У разі виявлення порушень законодавства пасажир може і, в принципі, зобов’язаний подати скаргу до Укртрансінспекції.
Олександр Гринюк повідомив, що під час рейдових перевірок інспекція складає список підприємців порушників, які будуть включені до планових перевірок за місцезнаходженням суб’єктів господарювання. Планові перевірки будуть проводитися вже спільно з податковими органами.
“Основна мета – легалізувати ринок перевезень. Лише знищивши перевізників, що здійснюють свою діяльність без необхідних документів, не сплачуючи державі ані копійки податків, створюючи недобросовісну конкуренцію законним підприємствам, ми зможемо забезпечити надання безпечних, комфортних послуг пасажирам і привести ринок таксі до європейських стандартів”, – зазначив начальник інспекції в Києві.
Зараз Укртрансінспекція готує проект заходів щодо легалізації ринку таксі в Києві, який включатиме, зокрема, контроль за інформаційно-диспетчерськими службами, забезпечення таксі стоянками тощо. Ці заходи обов’язково будуть узгоджені з усіма зацікавленими органами, громадськими організаціями та суб’єктами господарювання.
В цілому, в Україні від початку року виявлено 1002 порушення під час перевезень пасажирів у таксі без обов’язкової державної реєстрації суб’єкта господарювання та 1054 порушення під час перевезень пасажирів у таксі без наявності ліцензії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас