Україна скасувала 35%-ве мито на експорт газу до країн Енергетичного співтовариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна скасувала 35%-ве мито на експорт газу до країн Енергетичного співтовариства

Казна та Політика
1390
Верховна Рада України скасувала 35%-ве мито на експорт природного і скрапленого газу до країн, які є членами Енергетичного співтовариства.
За законопроект № 2471-а зареєстрований в парламенті 2 липня 2013 року, у другому читанні і в цілому в четвер проголосували 254 народних депутатів.
Автори законопроекту нагадують, що за ст. 41 ратифікованого Україною у грудні 2010 року договору про Енергетичне співтовариство експортне мито при постачаннях газу і електроенергії з України до країн Європейського Союзу не застосовується.
Як повідомлялося, чинне законодавство передбачає, що при здійсненні експорту природного або скрапленого газу оплачується ставка вивізного мита в розмірі 35% митної вартості товару, але не менше 400 грн за 1 тис. кубометрів/1 тонну, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, затвердженими Верховною Радою.
Верховна Рада 17 червня 2011 року дозволила експорт українського природного газу. Закон “Про основи функціонування ринку природного газу” доповнено положенням, що дозволяє підприємствам з держчасткою 50% і вище експортувати газ, що видобувається в країні, в обсязі, що затверджується Міністерством енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас