Ревізори МВФ їдуть в Україну, щоб перевірити - чи досягнуті "структурні та кількісні маяки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ревізори МВФ їдуть в Україну, щоб перевірити - чи досягнуті "структурні та кількісні маяки"

Кредит&Депозит
543
Візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україну для першого перегляду кредитної програми stand-by, за підсумками якого буде прийматися рішення щодо виділення другого траншу, очікується в кінці червня – початку липня, повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.
Йому важко сказати, чи виконала українська сторона структурні та кількісні маяки програми на 31 травня, зазначивши, що відповідь на це питання буде давати місія.
Виступаючи на конференції, присвяченій угоді про зону вільної торгівлі з ЄС, в Києві в середу, Ваше зазначив, що влада України розпочала необхідні реформи, підтримані програмою МВФ та іншими міжнародними партнерами, але їй не слід втратити темп цих реформ.
Він нагадав, що попередні дві програми stand-by для України були достроково перервані через те, що Київ відмовився від виконання взятих в їх рамках зобов’язань.
“Сподіваюся, цього разу все буде інакше”, – сказав Ваше.
Він нагадав, що програма націлена на зміни у валютній та грошово-кредитній політиці, спрямовані серед іншого, на перехід до режиму інфляційного таргетування; забезпечення стабільності фінансового сектора; фіскальне коригування; фінансове оздоровлення енергосектору за рахунок поступового переходу до ринкових тарифів.
Представник Фонду підкреслив, що вкрай важливими є також питання забезпечення прозорості дій влади, посилення боротьби з корупцією та підвищення її ефективності, зокрема, у сфері держзакупівель.
Як повідомлялося, МВФ 30 квітня затвердив кредитну програму stand-by для України на 10,976 млрд SDR ($17,1 млрд за поточним курсом), розраховану на два роки. На початку травня Фонд перерахував перший транш 2,058 млрд SDR (близько $3,2 млрд). Передбачається, що другий-четвертий транші, які намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року, становитимуть 914,7 млн SDR, тоді як п’ятий-восьмий квартальні транші 2015 року – 1,372 млрд SDR. Заключний дев’ятий транш програми у 686 млн SDR, в разі дотримання закладених в неї термінів і умов, буде виділений в середині березня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас