Борг українців за іпотечними кредитами в іноземній валюті сягнув 46 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг українців за іпотечними кредитами в іноземній валюті сягнув 46 млрд гривень

Кредит&Депозит
856
Сума боргу за договорами про іпотечні кредити в іноземній валюті становить 46 млрд грн, повідомляється на сайті Національного банку України. Всього таких договорів 87,1 тис.
“За попередніми даними, кількість договорів за іпотечними кредитами в іноземній валюті становить 87,1 тис. шт., загальна сума боргу за ними – 46,4 млрд грн. Кількість договорів за іпотечними житловими кредитами в іноземній валюті становить 64,2 тис. шт., загальна сума боргу за ними – 26,4 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.
При цьому, за даними регулятора, середня вартість одного кредиту становить близько $45,5 тис. і $35 тис. відповідно.
Нагадаємо, 3 червня 2014 року Верховна Рада прийняла Закон “Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті”.
Відповідно до закону, відчуженню не підлягають квартири площею до 140 кв. м, будинку – до 250 кв. м, в яких прописаний позичальник або поручитель, якщо ця нерухомість є основним місцем проживання позичальника.
Мораторій буде діяти доти, поки не набуде чинності закон, який регулює питання переведення в гривню непогашеної основної суми заборгованості.
Відповідний законопроект має бути розроблений протягом двох тижнів з дня набрання чинності мораторію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас