Курченко масово скуповує кримські АЗС: на черзі нова мережа з 70 станцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курченко масово скуповує кримські АЗС: на черзі нова мережа з 70 станцій

Фондовий ринок
2519
Сергій Курченко веде переговори про купівлю другої за величиною кримської мережі АЗС ТЕС, що складається з 70 станцій. Про підготовлювану операцію розповіли топ-менеджери двох компаній-нафтотрейдерів.
ТЕС – вже третя мережа АЗС, яку хоче придбати опальний бізнесмен. Навесні цього року, за інформацією ЗМІ, Курченко придбав кримські мережі “Современник” і “Лукойл-Україна”. Після завершення операції Курченку належатиме 118 кримських заправок і він буде контролювати більш ніж 25% роздрібного ринку нафтопродуктів Криму.
У самій корпорації ТЕС коментувати інформацію про угоду не стали.
“Переговори розпочалися ще в квітні і відбуваються в Москві, – розповів керівник великого нафтотрейдера. – Швидше за все, угода відбудеться найближчим часом”. При цьому, на сьогодні йде мова лише про купівлю АЗС ТЕС, уточнило інше джерело. Питання про непрофільний бізнес корпорації не стоїть.
Мережа АЗС ТЕС входить до однойменної корпорації, що є найбільшим паливним гравцем в Криму. Крім заправок корпорації належить дві нафтобази, а також перевалочний комплекс в Керчі з резервуарним парком близько 20 000 тонн, що розрахований на перевалку мазуту і дизпалива. Компанії групи також займаються оптовою торгівлею нафтопродуктами і готельним бізнесом. Власниками ТЕС є кримчани Геннадій Бейм і його син Сергій.
У травні корпорація ТЕС позбулася трьох АЗС, які перебували на материковій частині України. Їх викупила кримська компанія ДЮН.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас