МТС тепер тарифікує Крим за внутрішньоросійськими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТС тепер тарифікує Крим за внутрішньоросійськими цінами

Фондовий ринок
3390
МТС” прирівняв ціни на послуги мобільного зв’язку в Криму до внутрішньоросійських. Таким чином, зі скасуванням роумінгу з 1 червня ціни на голосовий зв’язок за базовим тарифом скоротяться майже в чотири рази, на СМС – майже вдвічі, а вартість мобільного інтернету знизиться в 36 разів.
При цьому, як пояснили в прес-службі “МТС”, “через особливості побудови мереж послуги зв’язку на території Криму і Севастополя для приватних і корпоративних абонентів “МТС Росія” надаються із залученням роумінгового партнера – “МТС Україна”, 100%-ї “дочки” російської МТС”.
“Питання про зниження ціни – це комерційне рішення компанії, сегмент мереж “МТС Україна” в Криму не з’єднаний з російськими мережами, тому що не вирішено низку правових і технічних питань”, – пояснили в російській МТС.
У липні скасувати плату за міжнародний роумінг для абонентів, що приїжджають до Криму, планує також “Вимпелком” (торгова марка “Білайн”), а в “Мегафоні” поки що не прийняли остаточного рішення з даного питання.
Як повідомлялося раніше, російські чиновники заявляли, що до 1 січня 2015 року оператори в Криму зможуть працювати за чинним українським ліцензіями, а надалі повинні будуть зареєструватися в російській юрисдикції. Водночас російські оператори, які побажали вийти на ринок Криму, зможуть працювати відповідно з уже наявними у них федеральними ліцензіями.
Коментар прес-служби компанії “МТС Україна”
Мережа “МТС Україна” в Криму працює в рамках українського законодавства, тарифікація для кримських абонентів нашої компанії здійснюється за внутрішніми тарифами. Абоненти з інших країн, у тому числі з Росії, отримають послуги зв’язку на території півострова відповідно до міжнародних роумінгових угод. Зниження цін на роумінг в Криму для громадян Росії – це виключно комерційне рішення оператора “МТС Росія”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас