Вперше з березня російський емітент може вийти на ринок євробондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше з березня російський емітент може вийти на ринок євробондів

Світ
245
Холдингова компанія Альфа-банку (MOEX: ALFB) може розмістити євробонди, ставши першим де-факто російським емітентом на міжнародних ринку публічного боргу з березня цього року.
Як повідомило джерело в банківських колах, ABH Financial Limited може найближчим часом розмістити єврооблігації, номіновані в євро.
Організаторами призначені сам Альфа-банк, а також Commerzbank і UBS.
Ринок єврооблігацій фактично закрився для російських емітентів в березні цього року на тлі українських подій.
Від початку року лише декілька російських позичальників встигли залучити кошти через розміщення євробондів. Тричі на ринок виходив Газпромбанк (MOEX: GZPR), розмістивши випуски в різних валютах: євробонди на 1 млрд юанів під 4,25%, суборди на 325 млн швейцарських франків під 5,125% і єврооблігації на $750 млн із прибутковістю 4,96%. Ощадбанк Росії (MOEX: SBER) розмістив суборди на $1 млрд під 5,5%, “Газпром” (MOEX: GAZP) і “РЖД” (MOEX: RZHD ) запропонували ринку випуски в євро, при цьому залізнична монополія закрила угоду буквально за кілька годин до різкого погіршення ситуації навколо України. Скасовувати вже призначене road show субординованих єврооблігацій довелося Промсвязьбанку (MOEX: PRSB). “ЛУКОЙЛ” (MOEX: LKOH), що розглядав можливість розміщення бондів в березні і видав мандати інвестбанкам на організацію угоди, також відклав випуск до поліпшення ринкових умов.
Досі єдиною великою угодою періоду української кризи було приватне розміщення Сбербанку на $500 млн і 500 млн євро, здійснене в березні. Ставка за доларовим траншем становить 4,15%, за траншем в євро – 3,08%. Втім, private placement – це специфічна категорія угод, робити за ними висновки про стан і перспективи ринку не варто, говорили тоді співрозмовники “Інтерфаксу”. У квітні приватне розміщення на невелику суму провів Татфондбанк (MOEX: TATF) ($70 млн під 11% річних).
ABH Financial в листопаді минулого року розмістила 5-річні єврооблігації на 85 млн швейцарських франків з прибутковістю 4%. Організатором тоді також був UBS.
Сам Альфа-банк востаннє виходив на міжнародний борговий ринок у квітні минулого року, розмістивши 3-річні рублеві євробонди обсягом 10 млрд рублів під 8,625% річних.
До цього банк у вересні 2012 року розмістив 7-річні субординовані євробонди на $750 млн під 7,5% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас