Відшкодування ПДВ суб'єктам господарювання у травні становить 4,9 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування ПДВ суб'єктам господарювання у травні становить 4,9 млрд грн

Аграрний ринок
122
Міністерство доходів і зборів України в травні поточного року відшкодувало підприємствам 4,9 млрд. грн податку на додану вартість (ПДВ), що на 20% перевищує показник квітня.
За повідомленням прес-служби Міндоходів, про це повідомив перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус під час робочої зустрічі з представниками Федерації роботодавців України.
“Щомісяця ми збільшуємо виплати відшкодованого податку. У квітні платники отримали 4,2 млрд грн ПДВ, в травні – на 20% більше. Я розумію, що невідшкодований ПДВ – це вимивання обігових коштів з бізнесу, тому ми робимо все можливе, щоб нарощувати суми відшкодувань від місяця до місяця”, – підкреслив І.Білоус.
У свою чергу представники бізнесу висловилися за посилення роботи в законодавчому полі для уникнення подвійного трактування окремих положень податкового та митного законодавства.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на засіданні 21 травня ухвалив рішення про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування ПДВ. Номінальна вартість облігацій становить 1 тис. грн, термін обігу – п’ять років, ставка прибутковості – на рівні облікової ставки НБУ.
Обсяг випуску визначає Міністерство фінансів в затверджених Кабінетом міністрів межах відповідно до реєстрів інвентаризації платників ПДВ.
Виплати за облігаціями будуть здійснюватися кожні шість місяців обігу з погашенням основної суми боргу в розмірі 10% номінальної вартості та доходу за облігаціями.
Перший транш випуску ПДВ-облігацій очікується на рівні 5-7 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас