"Нафтогаз" розмістив на фондовій біржі облігації на 20 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" розмістив на фондовій біржі облігації на 20 млрд грн

Фондовий ринок
314
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” розмістила на фондовій біржі “Перспектива” свої облігації на загальну суму близько 20 млрд грн, повідомило джерело, близьке до зазначеного розміщення. За інформацією джерела, кошти, отримані від розміщення цих облігацій, планується направити на збільшення статутного капіталу компанії.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України від 29 травня ухвалив рішення збільшити статутний капітал Нафтогазу на 22,27 млрд грн шляхом додаткової емісії акцій компанії зі збереженням 100% паперів у власності держави. “Збільшити статутний капітал НАК Нафтогаз України на суму 22,270 млрд грн за допомогою випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави. – Йдеться у відповідній постанові. – Міністерству енергетики – прийняти рішення про розміщення акцій і звернути увагу, що купівля акцій здійснюється шляхом їхнього обміну на облігації внутрішньої державної позики.
Випущені акції будуть потім обмінені на облігації внутрішньої державної позики, які випустить Міністерство фінансів України на таку саму суму. Передбачалося, що Мінфін випустить семирічні ОВДП зі ставкою доходу не вище 14,3%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас