Росію не пустили на міжнародну конференцію з протиракетної оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росію не пустили на міжнародну конференцію з протиракетної оборони

Світ
1737
Організатори щорічної міжнародної конференції з протиракетної оборони, яка відбудеться 17-20 червня в Майнці (Німеччина), відхилили заявку на участь у ній російських представників.
Про це повідомила прес-служба МЗС РФ.
У відомстві зазначили, що організатори послалися “на якісь “складнощі, що нещодавно виникли”, які, мовляв, не дозволять створити “належні умови для прийому російських гостей”.
“Наголошуємо, що цей крок вписується в загальну лінію зі згортання діалогу з Росією з питань ПРО, яку останнім часом проводять США та їхні союзники в НАТО. Обговорення цієї тематики у політичних та військових каналах ними вже фактично заблоковано, а тепер, схоже, черга дійшла і до згортання контактів по лінії промисловості та експертних кіл”, – наголошується в заяві.
Подібний підхід в МЗС РФ назвали “страусиним”.
“Подібний “страусиний” підхід не може не викликати заклопотаності в умовах, коли в Європі активно триває нічим не обмежене розгортання елементів американсько-натівської ПРО. Це загрожує порушенням стратегічного балансу та підривом міжнародної стабільності”, – вважають у Росії.
“Ми неодноразово пропонували нашим зарубіжним колегам налагодити спільну роботу з протидії можливим ракетним викликам та загрозам. Ці пропозиції залишаються в силі, проте їх навряд чи можна реалізувати, коли одна зі сторін, по суті, повністю відмовляється від розмови”, – заявили в МЗС РФ.
У відомстві зазначили, що ситуація, яка склалася, лише підкріпила висновки Росії “про справжнє призначення протиракетного потенціалу, створюваного США та їх союзниками”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас