Аудиторські фірми приступили до діагностики найбільших банків України - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудиторські фірми приступили до діагностики найбільших банків України - НБУ

Фондовий ринок
1686
Аудиторські фірми з 26 травня приступили до проведення діагностики найбільших банків, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).
“На сьогодні банками I групи укладені договори з аудиторськими фірмами та з 26 травня 2014 року в цих банках почалася діагностика. Діагностичне обстеження 20 наступних найбільших за розмірами активів банків розпочнеться 15 липня 2014 року”, – йдеться в повідомленні.
Відповідно до документу, за результатами діагностичного обстеження в разі потреби банки розроблять програми капіталізації або плани реструктуризації.
У повідомленні наголошується, що діагностичне обстеження 35 найбільших за розміром активів банків проводиться з метою посилення довіри до кредитно-фінансових установ України та забезпечення фінансової стабільності банківської системи.
Діагностичне обстеження банків є частиною домовленостей з Міжнародним валютним фондом і здійснюватиметься незалежними аудиторськими фірмами відповідно до встановлених Нацбанком вимог: воно буде включати оцінку якості активів, достатності (адекватності) регулятивного капіталу з метою визначення необхідних обсягів докапіталізації банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас