РФ готує військовий контракт з Китаєм на $1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ готує військовий контракт з Китаєм на $1,5 млрд

Світ
1036
Російська Федерація готує військовий контракт з Китаєм на 1,5 млрд дол. Про це повідомляє китайське видання China Times з посиланням на президента Об’єднаної авіабудівної корпорації Михайла Погосяна.
Так, переговори Росії з Китаєм про продаж партії винищувачів Су-35С і великої партії військового обладнання майже завершені.
За словами Погосяна, Пекін, крім винищувачів Су-35C, має намір придбати партію зенітних ракет S-400 і неназвану протикорабельну ракету. Угода має відбутися в червні. Перші поставки літаків очікуються в 2015р. Вартість контракту становитиме близько 1,5 млрд дол.
Погосян відзначив, що перешкодою для укладання контракту стало бажання китайської сторони отримати Су-35C в комплектації з турбореактивними двигунами АЛ-41Ф1С або 117S, які, за деякими оцінками, можуть перевершувати за потужністю двигун для американського винищувача F-22 від Pratt & Whitney. Раніше Росія не поставляла літаки з цими моделями двигунів до Китаю. Яким чином сторонам вдалося домовитися з цього питання, невідомо.
Обережність Росії з військовими поставками до Китаю може бути пов’язана з тим, що китайська сторона у 2004 р. порушила домовленості про ліцензійне виробництво винищувачів Су-27. Тоді замість того, щоб випустити партію в 200 літаків, Пекін переключився на власний винищувач J-11.
За оцінкою Погосяна, Су-35C відноситься до класу винищувачів покоління 4++. В умовах радіоелектронного придушення, як стверджує гендиректор ОАК, Су- 35C перевершує за своїми характеристиками F-22, який вважається першим у світі винищувачем 5-го покоління.
Китай веде переговори про купівлю Су-35C протягом останніх декількох років. Про операцію стало відомо в листопаді 2012 р. Тоді повідомлялося, що Пекін розраховує купівлю 24 літаки. Потім китайська сторона спробувала домовитися про купівлю лише чотирьох літаків, на що не погодилася Росія. Після цього мова знову пішла про купівлю 24 винищувачів. У березні 2013р. голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що його країна домовилася про придбання 24 Су-35C.
Су-35C – російський реактивний надманеврений багатоцільовий винищувач, розроблений в ОКБ Сухого. Він здатний розвивати швидкість до 2,5 тис. км/год. Дальність польоту становить до 3,4 тис. км.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас