Польська свинина може повернутися на український ринок з 4 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська свинина може повернутися на український ринок з 4 червня

Аграрний ринок
343
Польська влада розраховує на скасування заборони на постачання свинини і яловичини в Україну з 4 червня поточного року і вважає це питання більш важливим у політичному, ніж економічному контексті.
Про це заявив міністр сільського господарства Марек Савицький в ефірі польського телеканалу TVP.
Він зазначив, що українська сторона обіцяла підготувати відповідний протокол, який може бути підписаний у Києві наступної середи, визнавши, що поки рано говорити про те, що позитивне рішення буде прийнято.
За його словами, минулого року Польща продала в Україну лише 2% всієї своєї сільськогосподарської продукції, реалізованої в інших країнах.
“З економічної точки зору це не дуже значуща величина, водночас з політичної і самовизначення України це важливо”, – сказав він.
“Взагалі Польща стабільно посідала третє місце після Бразилії (60% імпорту) і Німеччини (16-25%) за обсягами поставок свинини до України. Подивимося, як вона буде повертати свої позиції. Насправді зараз є певний попит на європейському ринку і курсова різниця. Падіння курсу гривні залишає достатньо високий вхідний бар’єр. Тому великих обсягів імпорту та цінового зниження ми не очікуємо”, – коментує можливе відкриття українського ринку голова асоціації свинарів України Артур Лоза.
За його словами, на сьогодні найбільш доступний і перспективний для нашої свинини азіатський регіон, зокрема, ринки Китаю, Кореї, Гонконгу та інших країн, на які можна і потрібно виходити. Він щороку поглинає 6-7 млн ​​т свинини.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас