Реверс з Європи не вилікує Україну від "наркозалежності" до поставок російського газу - міжнародний експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реверс з Європи не вилікує Україну від "наркозалежності" до поставок російського газу - міжнародний експерт

Енергетика
1596
Реверсні поставки газу з європейських країн не зможуть повністю ліквідувати газову залежність України від Росії. Про це сьогодні під час брифінгу заявив директор Секретаріату Енергетичного співтовариства Янеш Копач.
“Споживання газу в Україні дуже високе, навіть реверсні поставки з Польщі, Угорщини чи Словаччини, а також підвищення енергоефективності, не допоможуть зробити Україну повністю незалежною від поставок газу з Росії. Тому необхідність проводити переговори з “Газпромом” щодо ціни на газ залишатиметься ще тривалий час”, – упевнений експерт.
“Раніше Україна була “наркозалежна” від поставок російського газу, оскільки платила досить низьку ціну за нього. А тепер вартість газу для України доволі висока. І одразу цю залежність дуже важко скасувати. Очевидно, що треба проводити переговори”,- відзначив Копач.
Нагадаємо, вчора прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що українська сторона готова погасити всю заборгованість за російський газ, якщо буде досягнута домовленість за ціною.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас