Аргентина виплатить кредиторам $9,7 млрд "простроченої заборгованості" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина виплатить кредиторам $9,7 млрд "простроченої заборгованості"

Світ
314
Аргентина і Паризький клуб кредиторів уклали угоду про погашення простроченої заборгованості Аргентини протягом п’яти років.
Станом на кінець квітня заборгованість становила $9,7 млрд. Перший платіж у розмірі не менш ніж $1,15 млрд має бути проведений до кінця травня 2015 року, термін наступного закінчиться в травні 2016 року.
Міністерство економіки Аргентини пообіцяло внести початкову суму $650 млн в липні і ще $500 млн у травні наступного року.
Ці виплати є “необхідним важливим кроком на шляху до нормалізації фінансових відносин між Паризьким клубом кредиторів та Аргентиною”, йдеться в повідомленні Паризького клубу.
Золотовалютні резерви Аргентини за останні 12 місяців скоротилися на 27%, до $28,5 млрд.
Наприкінці 2001 року Аргентина оголосила дефолт з держборгу на $95 млрд, включаючи заборгованість перед Паризьким клубом.
Назва “Паризький клуб” отримали нерегулярні наради представників західних урядів-кредиторів, що проводилися з 1956 року. Перша нарада була скликана в Парижі з метою уникнути банкрутства Аргентини.
Основним завданням у діяльності клубу є надання розстрочки державних або гарантованих державою боргів з тим, щоб допомогти країні, яка переживає економічні труднощі. До складу клубу входять 19 постійних членів: Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Нідерланди, Норвегія, Росія, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція, Японія.
На окремі засідання для консультацій з виниклих проблем запрошуються також держави, які не є членами клубу.
З 1956 по 2009 рік у рамках Паризького клубу було досягнуто 429 угод з 90 різними країнами-боржниками. Загальна сума врегульованого зовнішнього державного боргу різних країн становить $573 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас