Франція направила в Чорне море ще один військовий корабель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція направила в Чорне море ще один військовий корабель

Світ
443
Франція направила в Чорне море фрегат “Сюркуф”. Про це в середу, 28 травня, повідомляє головний штаб збройних сил Франції.
Очікується, що судно прибуде в заданий квадрат найближчим часом.
У Парижі відзначили, що перебування фрегата в регіоні відповідає нормам міжнародного права.
Раніше в травні, вдруге за два останні місяці, в акваторію Чорного моря увійшов інший французький розвідувальний корабель – “Дюпюї-де-Лом”. Він призначений для виконання розвідувальних функцій і оснащений апаратурою для перехоплення всіх типів сигналів. 23 травня в Чорне море увійшов крейсер ВМС США “Велла Галф”. Таким чином, в акваторії Чорного моря будуть перебувати одразу три кораблі НАТО.
Фрегат “Сюркуф” другий корабель в серії з п’яти фрегатів типу “Лафайєт”, які будувалися для ВМС Франції з 1990 по 2001 рік. Водотоннажність становить 3600 тонн, швидкість ходу до 25 вузлів, екіпаж – 164 людини. Озброєння корабля становлять протикорабельні крилаті ракети типу “Екзосет”, зенітні ракети “Кроталь”, універсальна 100-мм артустановка, 20-мм зенітні автомати і палубний вертоліт.
Ці кораблі призначені для несення патрульної служби, забезпечення безпеки судноплавства та участі у врегулюванні криз за межами Європи. Під час проектування фрегатів велика увага приділялася їх малій помітності радіолокації, з цією метою конструкції корпусу і надбудов проектувалися з використанням технологій “стелс”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас