Google випустить автомобіль без керма (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустить автомобіль без керма (ВІДЕО)

Світ
637
Google закінчив створення перших автономних машин і планує випустити їх до кінця року. Про це повідомляє видання The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на заяву співзасновника компанії Сергія Бріна на заході Code Conference.
Він повідомив, що автомобілі були створені в рамках одного з восьми проектів, створюваних в секретній лабораторії Google X. З інших робіт цього підприємства відомі окуляри Google Glass і проект повсюдного забезпечення інтернетом користувачів за рахунок передавачів на повітряних кулях.
«Для компаній важливо винаходити щось нове», ─ вважає Брін. Він очікує, що вихід автономних машин повністю змінить автомобільну промисловість і через кілька років вони будуть їздити без будь-якої участі людей.
Google планує влітку випустити сотню тестових машин, повідомив у своєму блозі Кріс Урмсон, директор проекту зі створення автомобілів, повністю керованих електронікою.
Google у своєму акаунті на Youtube випустила промо-відео, що показує один із прототипів самокерованого автомобіля. Він розрахований на двох осіб. Його управління повністю здійснюється програмним забезпеченням на підставі інформації від датчиків, тому машина позбавлена ​​керма, педалей газу і гальма. Розрахункова швидкість руху перших автомобілів – близько 40 кілометрів на годину.
Брін розраховує, що машину можна буде викликати зі смартфона, проте відмовився розкрити плани з монетизації такого підходу. Компанія зараз обговорює свої наміри з партнерами – як виробниками автомобілів, так і розробниками ПЗ, зокрема, з компанією Uber, що створила сервіс виклику таксі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас