У Британії зібрали $40,3 млрд несплачених податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії зібрали $40,3 млрд несплачених податків

Світ
765
Широко освітлювана в британській пресі кампанія держави щодо боротьби з несплатою податків призвела до рекордної кількості судових тяжб, виграних податковим відомством країни.
Протягом року, що закінчився в квітні, Королівська податково-митна служба (HMRC) зібрала 23,9 млрд фунтів стерлінгів ($40,3 млрд) несплачених податків. Це 15%-е підвищення порівняно з минулим роком.
З цієї суми 8 млрд фунтів стерлінгів були сплачені великим бізнесом, 2,7 млрд фунтів були сплачені до казни після розслідування, пов’язаного з ухиленням від сплати податків, 1 млрд фунтів – від осіб, засуджених за вчинення податкових злочинів.
Навіть таку знаменитість, як Гері Барлоу, учасника групи Take That, суд зобов’язав виплатити мільйони через ухилення від сплати податків.
Також були суперечки з приводу податкових справ Starbucks і Amazon, при цьому мережа кав’ярень погодилася виплачувати в Британії корпоративний податок.
“Результати стали чітким сигналом, що HMRC має намір зібрати всі податки, які слід сплатити”, – заявив секретар Казначейства Великобританії Девід Гаук.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас