У Росії влада хоче повністю блокувати сайти, що містять нелегальний контент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії влада хоче повністю блокувати сайти, що містять нелегальний контент

Світ
583
Міністерство культури РФ пропонує блокувати весь інтернет-ресурс за рішенням суду, а не тільки ту його частину, де розміщено нелегальний контент.
Про це повідомив міністр культури Володимир Мединський на засіданні Ради з культури у вівторок, 27 травня.
“Ми повинні надати право органам виконавчої влади за рішенням суду блокувати не тільки весь (нелегальний) контент, але і весь ресурс”, – сказав Мединський.
Глава Мінкульту нагадав, що законопроект, до якого відомство пропонує внести поправки у другому читанні, поширює авторське право не тільки на фільми, але і весь спектр інтелектуальних прав. Документ було розроблено депутатом Держдуми Сергієм Залізняком (“Єдина Росія”) і вже прийнято Держдумою в першому читанні.
Крім того, крім блокування має бути введено адміністративну відповідальність і штрафи.
“Ми досягли певних компромісів, наприклад поступовий механізм поширення цих норм – спочатку на фільми, потім на інші види інтелектуальної власності”, – повідомив Мединський.
“Ми запропонували 36 годин (необхідні для видалення нелегального контенту – ред.), які охоплюють і вихідні та всіх би влаштували”, – пояснив він. При цьому міністр підкреслив, що в більшості випадків сумлінні сайти прибирають нелегальний контент моментально.
На думку Мединського, подібні зміни відродять авторство у Росії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас