29 травня буде підписаний договір про Євразійський економічний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

29 травня буде підписаний договір про Євразійський економічний союз

Світ
733
Чергове засідання Вищої Євразійської економічної ради відбудеться 29 травня в Астані, повідомила прес-служба Кремля.
“Лідери Росії, Білорусії і Казахстану планують підписати договір про Євразійський економічний союз, який набуде чинності з 1 січня 2015 року”, – йдеться в повідомленні.
У ньому наголошується, що “створення Союзу виводить країни-учасниці на більш високий рівень інтеграції”. Три держави беруть зобов’язання гарантувати вільне переміщення товарів, послуг, капіталів і робочої сили. Здійснювати узгоджену політику в ключових галузях економіки – в енергетиці, промисловості, сільському господарстві, транспорті.
“Таким чином, завершується формування найбільшого спільного ринку на просторі СНД (170 млн осіб), який стане новим потужним центром економічного розвитку”, – підкреслюється в повідомленні прес-служби.
У ході переговорів передбачається обговорити практичні аспекти функціонування Митного союзу і Єдиного економічного простору.
Будуть розглянуті питання подальшого розширення складу учасників євразійської економічної інтеграції, в тому числі – приєднання Вірменії до договору про Євразійський економічний союз і підготовка “дорожньої карти” з адаптації законодавства Киргизії до нормативно-правової бази Митного союзу і Єдиного економічного простору, повідомили в Кремлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас