У Києві "накрили" конвертаційний центр з оборотом більш ніж 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві "накрили" конвертаційний центр з оборотом більш ніж 120 млн грн

Кримінал
1140
У Києві оперативниками Міндоходів припинено діяльність потужного «конвертаційного центру» з оборотом більш ніж 123 мільйонів гривень. Про це повідомив виконуючий обов’язки першого заступника начальника Міндоходів в Києві Іван Куценко.
За його словами, до складу «конвертаційного центру» входили 6 фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. За їх допомогою надавалися послуги з формування незаконного податкового кредиту для підприємств реального сектора економіки, який в свою чергу був сформований з підприємств-імпортерів. Вони здійснювали імпорт високоліквідних товарів на територію України та реалізовували за готівкові кошти.
За попередніми оцінками фахівців за період існування «конвертаційного центру» державі було завдано збитків у розмірі 20 млн гривень.
Під час проведення обшуків оперативниками було вилучено 8 печаток фіктивних підприємств та 653,7 тис гривень, комп’ютерна техніка, первинна бухгалтерська документація та чорнові записи, а також 7 мобільних телефонів.
Зараз розпочато слідство щодо підприємств реального сектора економіки, які скористалися незаконними послугами.
Нагадаємо, що від початку 2014 р. столичні податківці вже ліквідували 8 «конвертаційних центрів», з контрагентів яких додатково стягнуто до бюджету майже 82 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас