Вантажівки їздитимуть по міжміських автомобільних дорогах України тільки вночі - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вантажівки їздитимуть по міжміських автомобільних дорогах України тільки вночі - Укравтодор

Казна та Політика
1055
Від початку червня транспортним засобам, загальною масою більше 24 тонн або навантаженням на вісь понад 7 тонн, рух по більшості автомобільних доріг загального користування на всій території України з 10.00 до 22.00 буде заборонено. Про це повідомили в прес-службі Укравтодору.
Дорожники пояснюють: висока температура повітря в літній період призводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття через акумулювання сонячної радіації його темної поверхнею. За даними вчених, температура дорожнього покриття, за якої органічні в’яжучі речовини переходять в розм’якшений стан, через що погіршуються його характеристики міцності, становить 40-42 С, яким сприяє температура повітря 28 С.
Рух великовантажного транспорту за таких умов призводить до катастрофічних руйнувань дорожнього полотна – появи шляхів і зсувів, утворення деформацій, і, як наслідок – знищення цілих ділянок автодоріг.
За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щороку сягає 2 млрд грн.
Саме тому, починаючи з 1 червня на більшості автомобільних доріг загального користування у всіх областях України буде введене сезонне обмеження руху – вантажівкам буде дозволено рух тільки вночі, а вдень вони перебуватимуть на спеціальних стоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі поблизу об’єктів сервісу. Дотримання цих вимог буде жорстко контролюватися Укртрансінспекцією, Державтоінспекцією та дорожніми підприємствами.
Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято в Житомирський, Київській, Миколаївській, Черкаській та Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки і панно для інформування громадян у цих регіонах вже встановлено.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас