Кабмін хоче перевести всі держкомпанії на обслуговування в Ощадбанк - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче перевести всі держкомпанії на обслуговування в Ощадбанк - ЗМІ

Фінтех і Картки
2907
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив своїм підлеглим проаналізувати, як обслуговуються в банках державні компанії. Мета аналізу – перевести їх на обслуговування в державні банки.
Конкретно мова йде про переведення держкомпаній на обслуговування в Ощадбанк, повідомило джерело в апараті Кабміну.
Реалізовувати цей план почали ще в квітні з “Укрзалізниці”. Наприкінці квітня компанія перейшла на обслуговування в Ощадбанк, залишивши свого багаторічного партнера Експрес-банк.
Крім того, раніше перший заступник голови банку Євген Березовський говорив, що окрім УЗ до них мають намір перейти низка оборонних підприємств, які обслуговуються в Сбербанку Росії.
Бажання уряду перевести компанії на обслуговування до державних банків має пояснення, говорить член ради Національного банку Юрій Полунєєв. За словами експерта, держпідприємства, своєчасні банківські розрахунки яких несуть соціальну складову, не повинні піддаватися ризикам, як, наприклад, в разі призупинення платежів через проблеми з ліквідністю. На відміну від багатьох комерційних банків, той же Ощадбанк завжди може розраховувати на підтримку уряду та НБУ.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас