Укладання "Південного потоку" по дну моря розпочнуть наступного року - стверджує Москва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укладання "Південного потоку" по дну моря розпочнуть наступного року - стверджує Москва

Енергетика
497
Укладання глибоководної частини газопроводу “Південний потік” почнуть у першій половині 2015 р., заявив голова операційної компанії South Stream Transport Олег Аксютін на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ).
При цьому укладання труб на мілководді розпочнуть трохи раніше. За словами Аксютіна, підготовка наступних тендерів на закупівлю труб і їх укладання трьома-чотирма нитками йде за планом. South Stream Transport є оператором проекту будівництва підводної частини газопроводу “Південний потік”.
У середу “Газпром” заявив, що візьме на себе поручительство за зобов’язаннями “Газпром експорту” перед компанією South Stream Transport. Згадані зобов’язання “Газпром” приймає на себе безоплатно.
“Газпром” пояснює необхідність поручительства виконанням угоди акціонерів компанії South Stream Transport, концерн також прагне залучити проектне фінансування для будівництва газопроводу “Південний потік”.
“Південний потік” потужністю 63 млрд куб. м газу на рік пройде по дну Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи. Росія підписала міжурядові угоди з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією і Хорватією. Будівництво “Південного потоку” розпочали 7 грудня 2012 р. в районі Анапи. Постачання газу розпочнуть в I кварталі 2016 р., на повну потужність газопровід вийде у 2018 р.
Акціонерами компанії South Stream Transport BV є “Газпром” (50%), італійська Eni (20%), німецька Wintershall і французька EDF (по 15% кожна).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас