Google випустить планшет з 3D-зйомкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустить планшет з 3D-зйомкою

Технології&Авто
281
Компанія Google наступного місяця випустить експериментальну партію з 4000 планшетів з функцією 3D-зйомки, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з продуктовими планами компанії.
Планшети будуть мати 7-дюймовий екран, для зйомки тривимірних зображень вони будуть оснащені двома основними камерами, ІЧ-датчиком для визначення відстані до об’єктів і програмним забезпеченням (ПЗ), здатним створювати тривимірні зображення.
Планшет створюється в рамках проекту Tango, в рамках якого Google в лютому анонсувала смартфон з функціями 3D-зйомки. Тоді ж стало відомо про плани випустити невелику партію планшетів з аналогічними можливостями. Крім створення звичних уже стереофотографій, такий пристрій зможе створювати тривимірні карти навколишнього простору ─ зараз така задача вимагає дорого професійного обладнання.
Одним із способів застосування таких карт може бути поліпшення навігації усередині приміщень, а також використання в програмах доповненої реальності.
Google традиційно віддає перевагу розробці інноваційного пристрою і запропонувати його розробникам, сподіваючись на те, що воно надихне їх на створення додатків для користувачів. До проекту Tango, американська компанія вже випустила «розумні» окуляри Google Glass, які довгий час були доступні тільки розробникам. З прихильників протилежної політики можна відзначити Apple, яка розробляє їх в найсуворішій таємниці, а одразу після анонсу запускає в масовий продаж.
У понеділок керуючий директор аналітичної компанії Global Equities Research Тріп Чоудрі (Trip Chowdhry) припустив, що Google таємно готує модель 3D-принтера.
Раніше на ІТ-ринку випускалися 3D-камери, а також смартфони і планшети з функціями тривимірної зйомки, але широкої популярності вони поки не отримали. Зокрема, функція тривимірної зйомки за допомогою двох камер на задній панелі використовується в флагманському смартфоні HTC One.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас