Україна просить терміново скликати засідання Радбезу ООН - Росія здійснює "спроби ескалації конфлікту і зриву президентських виборів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна просить терміново скликати засідання Радбезу ООН - Росія здійснює "спроби ескалації конфлікту і зриву президентських виборів"

Казна та Політика
1950
Офіційний Київ звернувся до ООН з проханням найкоротші терміни скликати засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Ми звертаємося до наших партнерів в Раді безпеки ООН терміново скликати засідання Радбезу ООН. Ми надамо докази того, що саме з російського боку здійснюються спроби ескалації конфлікту, кровопролиття, захоплення українських прикордонних пунктів і зриву президентських виборів”, – сказав він журналістам у Київській області в четвер.
За словами прем’єра, в українських правоохоронців є неспростовні докази наявності на території Росії центрів з підготовки членів незаконних збройних формувань, які діють в Україні.
Говорячи про заяву російської влади про повернення до місць дислокації військових підрозділів, які перебували на кордоні з Україною, А.Яценюк сказав: “Заяви Російської Федерації про відведення військ від українських кордонів є блефом, оскільки якщо навіть війська відходять, то за прямого сприяння російської влади здійснюються прориви державного кордону України озброєними терористами, яких готують на території Росії”.
Прем’єр-міністр повідомив, що МЗС України повідомив російську сторону відповідною нотою про те, що саме Росія провокує ескалацію конфлікту в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас