Фонд гарантування вкладів розпочав процедуру ліквідації "Реал Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів розпочав процедуру ліквідації "Реал Банку"

Фондовий ринок
752
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру ліквідації “Реал Банку” на основі рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації, повідомляється на сайті фонду.
“Відповідно до постанови правління НБУ від 21 травня № 295 “Про відкликання банківської ліцензії та ліквідації “Реал Банку” виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 21 травня № 34 про початок процедури ліквідації “Реал Банку”, – йдеться в повідомленні.
На ліквідацію банку уповноважений Владислав Кадиров, раніше тимчасовий адміністратор банку.
Також, за повідомленням фонду, вкладники банку з 28 травня до 9 липня включно можуть звертатися до установ “УкрСиббанку”, який є агентом фонду, для отримання гарантованої суми відшкодування за вкладом. Виплати після цієї дати будуть здійснюватися на основі індивідуальних письмових звернень до фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.
Вимоги кредиторів банку приймаються протягом 30 днів з дня публікації в газетах “Голос України” і “Урядовий кур’єр” оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.
Нагадаємо, що Фонд гарантування ввів тимчасові адміністрації до “Реал Банку” і “Брокбізнесбанку” 3 березня на основі рішень Нацбанку про визнання цих банків неплатоспроможними.
Також зауважимо, що ключовим інвестором “Реал Банку” є власник “Брокбізнесбанку”. Підприємство, в свою чергу, належить групі компаній СЄПЕК Сергія Курченка.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас