Екс-міністр економіки Грузії консультуватиме Мінекономіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр економіки Грузії консультуватиме Мінекономіки України

Казна та Політика
251
Екс-міністр економіки Грузії, засновник Фонду знань і голова спостережних рад Вільного і Аграрного університетів Каха Бендукідзе запрошений до створеної в Україні спеціальної Ради з метою підйому економіки країни.
Як повідомляють грузинські ЗМІ, членами цієї Ради є 5 осіб, що мають великий досвід у здійсненні економічних реформ.
Рада щомісяця збиратиметься в міністерстві економіки України. Її перше засідання призначене на 22 травня. Того ж дня Бендукідзе прочитає відкриту лекцію в Київській школі економіки.
Під час поїздки в Україну екс-міністр економіки Грузії зустрінеться з мером Львова та керівниками місцевих політичних партій.
Після відомих подій в Україні Бендукідзе вже відвідував цю країну, де також виступав з лекціями перед студентами і зустрічався з представниками нової влади.
Бендукідзе з кінця 1980-х років займався активною підприємницькою діяльністю в Росії (зокрема, він створив і був генеральним директором холдингу “Об’єднані машинобудівні заводи”, був віце-президентом Російського союзу промисловців і підприємців). У 2004 році, на запрошення президента Грузії Михайла Саакашвілі він повернувся на батьківщину, де зайняв пост міністра економіки в грузинському уряді.
Через чотири роки, він став держміністром з координації економічних реформ, головним принципом його діяльності було “продати все, крім совісті”, а пізніше очолював канцелярію уряду Грузії.
У лютому 2009 року Бендукідзе пішов у відставку, заснував у Тбілісі Фонд знань і Вільний університет, а також придбав активи Аграрного університету (колишнього Грузинського сільськогосподарського університету).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас