Німеччина знайшла докази маніпулювання валютним ринком, добовий обсяг якого - - 5,3 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина знайшла докази маніпулювання валютним ринком, добовий обсяг якого - - 5,3 трлн євро

Валюта
2078
Німецьке Федеральне управління з нагляду за фінансовим сектором (BaFin) знайшло тверді докази того, що банки намагалися маніпулювати деякими індикативними ставками валютного ринку, добовий обсяг якого оцінюється в 5,3 трлн євро, пише газета Financial Times.
Голова BaFin Раймунд Розелер заявив, що трейдери намагалися впливати на курси безлічі менш значущих валют, ніж євро і долар.
На сьогодні розслідування у справі про шахрайство на валютному ринку ведуть 15 регуляторів на чотирьох континентах. Швейцарське антимонопольне відомство WEKO перше повідомило про підозрілу активність на валютному ринку в березні 2014 року.
Великі банки заявили FT про свої побоювання щодо того, що штрафи за валютні махінації значно збільшать витрати банків, що і так значно виросли через розгляди, пов’язані з навмисним завищенням міжбанківських ставок запозичення.
Як повідомлялося, у вівторок Європейська комісія звинуватила JPMorgan Chase & Co., HSBC Holdings Plc і Credit Agricole SA у змові з метою маніпулювання міжбанківською ставкою запозичення EURIBOR. У 2013 році три зазначених банки відмовилися співпрацювати з регулятором в рамках розслідування. Штрафи для банків, що зробили владі сприяння, були знижені на 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас