Microsoft представив оновлену версію планшета Surface Pro 3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft представив оновлену версію планшета Surface Pro 3

Технології&Авто
267
Microsoft Corp. у вівторок представила оновлену версію планшетника Surface Pro 3 з діагоналлю дисплея в 12 дюймів, більш потужну і тонку порівняно зі своїм попередником, передає CNN.
Діагональ Surface Pro 3 на один дюйм більше, ніж діагональ дисплея Surface Pro 2, а товщина його корпуса становить 9,1 мм – це на 14% менше ніж у другої моделі в лінійці і на 18%, ніж у iPad Air, що робить планшет найтоншим на ринку на базі процесорів Intel.
Важить Surface Pro 3 менше, ніж найменша модель Apple MacBook Air. Microsoft позиціонує представлену нею новинку в якості повноцінної заміни ноутбуків. На думку компанії, планшет зробить неактуальним існування ноутбуків як класу.
“Це той планшет, який зможе замінити вам ноутбук”, – зазначив голова підрозділу Microsoft Surface Панос Панай, додавши що 96% користувачів iPad мають ноутбук.
Ціна на Surface Pro 3 встановлена ​​на рівні $799 за пристрій, тоді як Surface Pro 2 продавався по $999. В ході презентації компанія продемонструвала низку програм, інтерфейс яких був спеціально перероблений для роботи на планшеті, в тому числі Adobe Photoshop.
Як і попередня модель, новинка буде поставлятися з надтонкою клавіатурою з тачпадом і підтримувати роботу зі стилусом.
Рік тому через слабкі продажі своїх планшетів Microsoft була змушена списати $900 млн. Проте продажі Surface поступово почали зростати і в минулому кварталі підвищилися на 50% – до $500 млн. За даними IDC, частка ринку Surface, перша модель якого надійшла в продаж 20 місяців тому, в січні-березні поточного року становила 1,3%.
Тим часом, інформовані джерела заявили агентству Bloomberg про те, що Microsoft відклала випуск на ринок мініатюрної версії планшета на процесорах Qualcomm Inc. Голова Microsoft Сатья Надела і виконавчий віце-президент Стівен Елоп вирішили, що пристрій не сильно відрізняється від конкурентів, і тому, ймовірно, не стане хітом продажів.
Співрозмовники агентства стверджують, що компанія була готова представити мініатюрну версію Surface на презентації, що відбулася у вівторок, але віддала перевагу вчинити інакше. Панай в ході інтерв’ю після презентації заявив, що Microsoft продовжує працювати над зменшеною версією планшета, але відмовився повідомити які-небудь подробиці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас